Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğrenci ve Öğretim Üyeleri Uyum ve Kültür Etkinlik Haftası kapsamında 14. İstanbul Bienaline katıldı. İki yılda bir düzenlenen İstanbul Bienalinin bu yılki teması ‘tuzlu su’ idi. Farklı ülkelerden katılan çok sayıda sanatçı İstanbul temalı çalışmalarını Bienalde sergiledi.

Medipol Tasarım Fakültesi Öğrencileri için bir görsel bellek oluşturması ve İstanbul’a adaptasyon sürecini kısaltması tasarlanan program 5 Ekim – 9 Ekim Tarihlerinde gerçekleştirildi.

05.10.2015 Pazartesi: Saat 09.00 Kavacık Yerleşkesinden kalkan servisler ile Tarihi Yarımadaya ulaşıldı. Gülhane Parkı içerisindeki yürüyüşten sonra Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Meydanı, Sanat ve Mimarlık Tarihi Hocalarının keyifli anlatımları eşliğinde gezildi.

06.10.2015 Salı Bienal Karaköy Rotası 1: Saat 09.00 Kavacık Yerleşkesinden kalkan servisler ile Karaköy Rum Ortaokulunda bulunan İstanbul Bienali Karaköy Rotasının ilk durağı olan Rum Ortaokuluna ulaşıldı. İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Rehberlerinin anlatımları ile hem mimari yapı hem de Bienal Katılımcı Sanatçılarının eserleri görüldü.  Rum Okulundaki sergi gezildikten sonra kısa bir yürüyüşle Karaköy İskelesine ulaşıldı ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından öğrencilere Karaköy ve çevresini gezmeleri için serbest zaman verildi. Serbest zaman sonundaki buluşmadan sonra Kılıç Ali Paşa Camisi ve Tophane-i Amire anlatımlar eşliğinde gezildi.

07.10.2015 Çarşamba Bienal Büyük Ada Rotası: Saat 09.00 Kavacık Yerleşkesinden kalkan servisler ile Bostancı İskelesine ulaşıldı. Öğrenciler için özel olarak ayrılan Mavi Marmara Teknesi ile Büyük Adaya keyifli bir yolculuk başladı. Bienalin Adalar Rotasında gruba değerli sanatçı Gürol Sözen de eşlik etti. Büyük Adada Mazzi Palas, Splendid Palas, Rizzo Palas, Trockin Evi, Ada Kütüphanesi, Kaptan Paşa Deniz Otobüsü İKSV Rehberleri anlatımları eşliğinde gezildi. Gezinin tamamlanmasının adından öğrencilere serbest zaman verildi ve tekrar toplanmanın ardından Kavacık Yerleşkesine ulaşım sağlandı.

07.10.2015 Perşembe Bienal Karaköy Rotası 2: Saat 09.00 Kavacık Yerleşkesinden kalkan servisler ile Karaköy Rum Ortaokulunda bulunan İstanbul Bienali Karaköy Rotasının ikinci durağı olan İstanbul Modern Müzesine ulaşıldı. İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) Rehberlerinin anlatımları ile hem mimari yapı hem de Bienal Katılımcı Sanatçılarının eserleri görüldü.  Gezi sonrası öğrencilere verilen serbest zamanın bitiminde servisler ile Kavacık yerleşkesineulaşım sağlandı.