duygu_erten_panel
Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, 7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamında yapılan “Sürdürülebilir/Yeşil Binalar Paneli”nde bir konuşma yaptı.

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, 35. Enerji Verimliliği Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen 7. Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nda konuşmacı olarak yer aldı. 14-16 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul WOW Convention Center’da gerçekleştirilen etkinlikte Erten, Ulusal Yeşil Bina Sertifikası hakkında yönetim kurulu başkanı olduğu Çevre Yeşil Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) görüşlerini aktardı. ABD Yeşil Bina Konseyi’nin (USGBC) ülkelerin konut sertifikalarının yerel olmasını savunduğunu ifade eden Erten, bu sebeple Türkiye’de de yerel bir yeşil konut sertifikası kılavuzunun oluşturulduğunu söyledi. Erten, Türkiye’deki ticari binaların çoğunun yabancı yatırımcı veya ortaklığı ile yapıldığını ve bu yatırımcıların da sertifikalarını uluslararası kuruluşlardan almayı tercih ettiklerini kaydetti.