Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 15-16 Nisan’da iki günlük küçük bir gezi ile önce Yalova’yı ardından Bursa’yı gezdiler.

İlk gün Asmazlar İnşaat’ın fabrikasına yapılan teknik gezi ardından Yalova’daki Yürüyen Köşk ziyaret edildi. Yalova’dan Bursa’ya geçilerek tarihi Türk Evleri ile bilinen Cumalıkızık Köyü gezildi. Bu köy bugün geleneksel mimarimizin iyi korunmuş örneklerinden olup öğrenciler içinde öğretici bir veri oldu ve kendi konut projelerinde kullanmak üzere analizler yaptılar. Cumalıkız Köyü’nden sonra Bursa merkeze gelinerek Ulu Cami, Yeşil Türbe başta olmak üzere Osmanlı ve Selçuklu Dönemine ait tarihi yereler gezildi.

Gün sonunda Bursa’da konaklayan öğrenciler ikinci gün, Yalova’da Çifte Şelaleler ve Dipsiz Göl’ü ziyaret edip, güzel bir doğa yürüyüşü ile gezilerini sonlandırdılar.