Medipol Tasarım Atölyesi projesi kapsamında; ilk atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasının konusu; Medipol Üniversitesi promosyon çantası idi.

Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinden 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışma; pazarlama ve promosyon kavramlarının anlatımı ve dünyaca ünlü markaların ilham verici ürünlerinin sunumuyla başladı. Atölye çalışması; öğrencilerin koordinatörlerle birlikte stüdyo çalışması yapması ile sonlandırıldı.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü kapsamında oluşturulan Medipol Tasarım Atölyesi projesi; ilk atölye çalışmasını gerçekleştirdi. İstanbul Medipol Üniversitesinin tanıtım haftası çerçevesince okulu ziyaret eden öğrencilere dağıttığı promosyon çanta; bu atölye çalışmasının konusu idi. Atölye çalışması Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin büyük ilgisini çekti ve Endüstri Ürünleri Tasarımı, Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinden 30 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Atölye çalışmaları Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü hocalarının sunumları ile başladı. Yrd. Doç. Dr. Yasemin Soylu’nun ‘Pazarlama Karmasında Promosyon’ isimli sunumu; promosyon ürünlerin ne olduğu, pazarlamanın promosyon ürünleri nasıl etkilediği ve maliyet kavramının nasıl ele alınması gerektiği ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı. Öğrencilerin bu sunumdan faydalanarak; tasarımlarını, maliyet kriterini göz önüne alarak geliştirmeleri amaçlandı. Bu verimli sunumun ardından, Yrd. Doç. Dr. Oya Akman ünlü markaların piyasadaki ürünlerini sergileyen, konsept çalışmalarının ürünlere nasıl aktarılacağını ve çeşitlendirileceğini anlatan, öğrencilerin fikir geliştirmelerine yardımcı olacak; ‘Zihin Açma Egzersizleri’ isimli bir sunum yaptı. Sunumlardan sonra; öğrenciler, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berrak Karaca Şalgamcıoğlu, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Soylu, Yrd. Doç. Dr. Oya Akman ve Yrd. Doç. Dr. Esra Bici Nasir başkanlığındaki gruplara ayrılarak stüdyo çalışmalarını yürüttüler. Stüdyo çalışmaları esnasında öğrenciler; promosyon çantaları için konsept belirlediler, çizim yaptılar ve tasarımlarını kumaş modeller yaparak geliştirdiler. Atölye çalışması sonunda; yaptıkları çizimleri ve kumaş modelleri sundular ve hocalardan geri dönüşler aldılar. Bu çalışma çerçevesinde; seçilen bazı modellerin geliştirilerek, gelecek senelerde İstanbul Medipol Üniversitesi’nin yeni promosyon çantası olarak; kullanılabilmesi amaçlanmıştır.