İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Bilge Üredi “Engelsiz Hacathon”da 3.lük ödülü aldı.
Kod maratonu olarak adlandırılan hackatron etkinlikleri artık Türkiye’de de düzenleniyor. Vestel ile Young Guru Academy (YGA) işbirliğinde 7-8 Mayıs 2016 tarihlerinde “Engelsiz Hacathon” görme engellilerin günlük ihtiyaçlarına somut çözümler sunmak amacıyla düzenlendi.

668 öğrencinin başvuru yaptığı ve 60 öğrencinin 17 grup olarak finale kaldığı yarışmada, İstanbul Medipol Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencisi Bilge Üredi ve ekip arkadaşları Rengarenk isimli proje ile 3.lük ödülüne layık görüldü. Görme engellilerin renkleri ses ile algılamalarını sağlayan bir teknoloji geliştiren rengarenk ekibi, bu teknolojiyi bir yüzük üzerinde gerçek bir ürüne dönüştürmeyi hedefliyor.