K.K.T.C’nin ilk EKO köyü olan Büyükkonuk ‘ta ” Tasarla ve Yap 1/ Design and Build 1” atölye çalıştayı 18 – 22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi.

18-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında Kıbrıs Büyükkonuk Köy’ünde, “Tasarla ve Yap 1”/ “Design and Build 1” Atölye Çalıştayı Büyükkonuk Belediye Başkanlığı, Eko Köy Derneği ve İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

Bu çalıştay kapsamında, 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü Merit Cyprus Garden Oteli konferans salonunda Büyükkonuk Belediye Başkanı Sn. Ahmet SENNAROĞLU ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr. Pelin KARAÇAR açılış konuşmalarını gerçekleştirmiştir. Büyükkonuk Eko Köyü Kurucu Başkanı Sn. İsmail CEMAL ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi ve Arkeoloji, Kültürel Miras ve Konservasyon Merkez Müdürü Doç. Dr. Sn. Müge ŞEVKETOĞLU, Kıbrıs’ da Neolotik Yerleşim ve Kerpiç Kullanımı konulu sunumlarını yapmışlardır.

Bu çalıştay süresince; Mimarlık ve İç Mimarlık eğitimde verilen mesleki bilgilerin, örnek bir alanda ve küçük ölçekte yapısal uygulama gerçekleştirmek suretiyle, kazanımların pekiştirilmesi amaçlanmış, aynı zamanda tasarım eğitiminde deneyime dayalı ve üretime yönelik alan çalışmasının gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

Fakültemizin Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerimiz ile Yrd. Doç. Dr. Pelin KARAÇAR, Yrd. Doç. Dr. Aysun Ferrah GÜNER, Yrd. Doç. Dr.Gülhan BENLİ, Yrd. Doç. Dr. M. Adil KASAPSEÇKİN, Öğr. Gör. Mine ÇAĞLAR, Arş. Gör. Güliz KABASOĞLU eşliğindeki çalışma grubu Büyükkonuk Köyü için otobüs durağı tasarlamıştır. Tasarlanan bu durak, beş günlük çalıştay kapsamında kerpiç malzeme ile yerinde inşa edilmiştir. Tüm çalıştay süreci 22 Temmuz 2016 tarihinde Büyükkonuk Belediye Başkanlığın’ca gerçekleştirilen açılış ve sergi ile sonlandırılmıştır.