İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar,Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin 2016-2017 Güz döneminin ilk haftası organize ettiği uyum haftası etkinlikleri gerçekleştirildi.

Mimarlık, İç Mimarlıkve Çevre Tasarımı Bölümü, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Görsel İletişim Tasarımı bölümleri tarafından; 1. sınıf öğrencilerinin İstanbul’u tanıması, tarihi ve mimari özelliklerini keşfetmesi için organize edilen oryantasyon programı; güz döneminin ilk haftası 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.

31 Ekim – İlk Ders
Öğrenciler; üniversitedeki ilk günlerinde Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’de ilk derslerine girmiş oldular. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş’ın konuşması ve fakülte tanıtımı ile başlayan program, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanlarının sunumları ve bölüm hocalarının tanıtılması ile devam etti. Tanıtım programının ardından, Medipol Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan; Yrd. Doç. Dr. Aysun Ferrah Güner’in koordinatörlüğünde, Yrd. Doç. Dr. Pelin Karaçar, Yrd. Doç. Dr. Nazende Yılmaz, Arş. Gör. Gülis Sevgi Kabasoğlu, sanatçı Gürol Sözen, mimarlık tarihçisi Mine Çağlar ve iç mimar Işık Fidan’ın yürütücülüğünde 3. Tasarım Bienali kapsamında gerçekleştirilen ‘Var Olmanın Anlamı’ sergisi gezildi.

01Kasım- İstanbul Arkeoloji Müzeleri
1 Kasım tarihinde öğrencilerimiz, hocalarımızın koordinatörlüğünde  3. Tasarım Bienali kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzelerinde hazırlanan sergileri gezdiler.

02Kasım- Küçüksu Kasrı/Alt Sanat Mekanı
2 Kasım tarihinde Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerimiz, Küçüksu Kasrını ziyaret ederek sketch çalışması yaptılar. Diğer bir yandan Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri 3. Tasarım Bienali kapsamında Bomontiada bünyesinde bulunan Alt Sanat Mekanı’na yerleştirilen sergileri gezdiler.