Modül I

Tasarım Stüdyosu I dersi kapsamında ilk modül ürün deneyiminde ses duyusu, 17 Ekim – 14 Kasım 2016 tarihleri arasında 5 haftalık bir sürede gerçekleştirildi. Sözkonusu modül kapsamında Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Japon tasarımcı Oki Kasajima liderliğinde Mutlu Ses Objesi adlı proje üzerinde çalıştılar. Her öğrencinin bireysel olarak çalıştığı proje sonunda öğrenciler eskiz defteri, ses günlüğü, pafta ve model/video ile projelerini Atölye İstanbul’da yer alan yerli ve yabancı tasarımcılardan oluşan jüri üyelerini sundular.

Oki Kasajima:

Japonya’da doğan Oki Kasajima, 2001 yılında Manchester Metropolitan Üniversitesi’nde Endüstriyel Tasarımı Bölümünden lisans derecesini aldı. Mezuniyet sonrası ürün, grafik ve mekan tasarımı alanlarında çalışan Kasajima, 2004-2009 yılları arasında Milano, Berlin, Tokyo, Londra ve Nagoya’da açılan çeşitli sergilere katıldı. MACEF Design, IF Communication Design ve Pre Good Design ödüllerine sahip olan Kasajima, halen çalışmalarını İstanbul- Tokyo ekseninde freelance olarak yürütmektedir.