Modül II

Tasarım Stüdyosu I dersi kapsamında ikinci modül ürün deneyiminde dokunma duyusu, 21 Kasım -19 Aralık 2016 tarihleri arasında 5 haftalık bir sürede gerçekleştirildi. Sözkonusu modül kapsamında Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tasarımcı Hatice Çoban Armağan liderliğinde Mutlu Ses Objesi adlı proje üzerinde çalıştılar. Öğrencilerin grup olarak çalıştığı proje sonunda öğrenciler pafta ve model ile projelerini tasarımcı Murat Armağan, Yard. Doç. Dr. Berrak Karaca Şalgamcıoğlu ve Yard. Doç. Dr. Oya Akman’dan oluşan jüriye sundular.

Hatice Çoban Armağan

İTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden 2000 yılında derece ile mezun oldu ve eğitiminin son yılında Eczacıbaşı Artema ile çalışmaya başladı. 2003-2005 yılları arasında  Bilgi Üniversitesi Tasarım Kültürü ve Yönetimi’ni bitirdi. Birçok ürüne imza atan tasarımcının ürünleri Türkiye başta olmak üzere Amerika, Almanya, İngiltere, İsveç, Avustralya, BDT ve Ortadoğu ülkelerinde satılmaya devam ediyor. 2004 T-Design tasarım şirketinde elektronik, taşıt, mutfak objeleri, ambalaj gibi pek çok projede yer aldı. 2006′da dDf firmasında Tasarım Direktörlüğü görevini yürüterek başta “İstanbul Design Week 2006″ olmak üzere pek çok projenin tasarım direktörlüğünü yapmıştır. 2007 yılından itibaren Japon bir firma olan Plus One şirketi için ev, ofis, banyo ve mutfak objeleri tasarladı. Tokyo, Shanghai, New York, Seul ve Istanbul ofislerinin tasarım, trend ve ürün danışmanlığını yürüttü. Kurumsal bir firmada tasarım hayatına başlayan tasarımcı; Arman Tasarım’da kavramsal tasarım gücünü, üretim detaylarına yansıtarak tasarım ve tasarım yöneticiliği yapıyor.

Ürün tasarımı, tasarım mühendisliği, proje yönetimi ve ürün geliştirme danışmanlığı hizmetleri veren Arman Tasarım, tüketici elektroniği, endüstriyel ekipmanlar, kamusal teknolojiler, ambalaj, mobilya, kent mobilyaları, medikal gibi sektörlerde iddialı projeler geliştiriyor. Ürün geliştirme süreçlerinin titizlikle uygulayan,  tasarım, mühendislik ve üretim yöntemleri konularında uzman ekibi ile ürün sonucuna hızlı ve güvenli bir biçimde ulaşarak yüksek verimlilik sağlayan Arman Tasarım, sektöründe yaratıcılığı bilimsel metotlarla iş modellerine dönüştürerek, yüksek katma değer yaratıyor. Ürün geliştirme ve ürün çeşitlendirme stratejileri oluştururken yenilik ve katma değer yaratma kriterlerine öncelik ver firma, müşteri odaklı yüksek verimliliği hedefleyen projelere imza atıyor.

Tasarım, üretim ve satış üçgenindeki ihtiyaçlarını en yaratıcı ve verimli yöntemlerle çözen Arman Tasarım’ın Red Dot Almanya’da aldığı ödüller, firmanın uluslararası boyuttaki ilk başarısı değil. iF Design Almanya Ödülü, Good Design Amerika Ödülleri; Design TURKEY İyi Tasarım Ödülleri; Ambalaj Ay Yıldızları ödülleri de var.