Modül IV

Tasarım Stüdyosu I dersi kapsamında dördüncü modül sanal ortam için portfolyo tasarımı, 2 Ocak – 16 Ocak 2017 tarihleri arasında üç haftalık sürede gerçekleştirildi. Sözkonusu modül kapsamında Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tasarımcı Meir Benezra liderliğinde Sanal Portfolyom adlı proje üzerinde çalıştılar. Öğrencilerin bireysel olarak çalıştığı proje sonunda projeler, Yard. Doç. Dr. Akgün Tokatlı, Psikolog Ekin Özel ve Yard. Doç. Dr. Berrak Karaca Şalgamcıoğlu tarafından çevrimiçi değerlendirildi.

Meir Benezra

Tüm eğitim, iş tecrübesi veya hayat tecrübesinden; her şeyden önemlisi merak. Soru sormak, bilmediği şeyleri öğrenmek, sorgulamak ve merak etmekle geçirdiği bir hayatı vardır. Başka bir yol olup olmadığını merak ettiği, kaybolduğunda bulabileceklerinin heyecanıyla geçirdiği bir hayatı. İletişim ve Etkileşim Tasarımı üzerine Yıldız Teknik Üniversitesinde lisans eğitimini almıştır. S’nek TV’de sunduğu 2 televizyon programı ona iletişim becerisi olarak geri dönmüş, ses tasarımının üzerine eğilerek kurduğu DJ ikilisi 2GET4 ise bir çok önemli etkinlik ve mekanda performans sergilerken içinden geleni üretebildiği bir ortam sağlamıştır. Sonrasında insanlara en fazla katkıyı sağlayabilmek adına eğitimini de aldığı İletişim ve Etkileşim Tasarımı alanında da ilerlemek adına 4 kişilik bir ekibin parçası olarak yaratıcılık ve proje platformu MEİM Project’i kurmuş ancak başarısız olmasının ardından öğrendikleriyle Turkcell Global Bilgi’de çalışmaya başlamıştır. Bu alanın daha iyileşmesi için, hem yalın hem de çevik olabilecek bir çok metod geliştirmek üzerine çalışmalarını sürdürmüştür. Geldiği noktada hizmetlerin insanlara fayda sağlaması için bütünsel bakışla tasarlanmasını sağlamaktadır. Son dönemlerde özellikle Sokratik Tasarımın bir modülü olan Sokratik Diyalog eğitimi sonrasında insanların birbirini dinlediği ve beraber düşünebildiği ortamlar yaratabilmek üzerine emek vermektedir. Bunu özellikle Medipol Üniversitesinde öğrenimlerini kolaylaştırdığı öğrenciler için ve İTÜ Çekirdek’te insanlara fayda sağlamak için işler geliştiren ekiplerin heyecanını mentorluk sürecinde paylaşırken yapmaya çalışmaktadır. Hepsinin yanında her zaman hayattan keyif alır.