Depremde hasar gören tescilli kültür varlıklarının doğru şekilde onarılmalarını sağlamak amacıyla İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Datça Belediyesi arasında hazırlanan protokol çerçevesinde, davetli olarak gittikleri Reşadiye Mahallesindeki tescilli taş evlerin rölöve ve restorasyon projelerini bedelsiz olarak yapacaklar.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı Prof. Dr. Atilla Dikbaş’ın önemli desteği ile Datça’nın en eski yerleşim yerlerinden, kentsel SİT nedeniyle yıllardır onarılamayan eski taş yapıların bulunduğu Reşadiye Mahallesi’nde, ihtiyaç duyulan belgeleme çalışmaları için İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden 60 kişilik 3. Sınıf mimarlık fakültesi öğrenci grubu, 6 günlük bir çalışma için Reşadiye Mahallesi’ne gitti.

21 Temmuz 2017 de yaşanan deprem nedeniyle çoğunluğu tescilli olmak üzere 28’i ağır 100’e yakın bina, az ve orta derecede hasar gördü. Bölgenin bütüncül korunmasına yönelik yapılan çalışmalar için, öğretim üyelerimizden Yrd. Doç. Dr. Gülhan Benli, deprem sırasında hasar gören 18 adet tescilli binanın rölövesini aldıklarını belirterek, “Mimarlık bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin ‘Rölöve restorasyon’ dersleri kapsamında, Reşadiye’deki binaların tespit ve belgeleme çalışmalarını hazırlarken, derslerde gördükleri teorik bilgilerini, bu sayede pratik yaparak pekiştirme olanağı bulduklarını” ifade etti.