Türk Müziği Bölümümüzün gerçekleştirdiği etkinlikler
27 Mart 2019

TOMTOM KIRMIZI BİNA RÖLÖVE ALIMI

SONY DSC

Fakültemizin İngilizce ve Türkçe 3. Sınıf mimarlık öğrencileri, Beyoğlu’nun en prestijli binalarından biri sayılan Tomtom Kırmızı Binasının rölövesini alarak, restorasyon önerisi getirecekler. Tomtom Kaptan Sokak köşesinde yer alan yapı, özgün durumunda Rahibe evleri olarak bilinmektedir. Bulunduğu semte ve sokağa, mimari hareket kazandıran ferforje ve paraçollu balkonları ve ihtişamlı cephesiyle, içinde gezerken geçmişten günümüze tarihi izleri gözlemleyen öğrenciler, yapının zaman içerisindeki değişimini tespit ettiler. Dersin koordinatörü Doç.Dr. Gülhan Benli ders kapsamında, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasaları çerçevesinde “taşınmaz kültür varlığı” olarak kabul edilen ve restorasyona ihtiyacı bulunan bu tarihi yapıda çalıştıklarını belirterek “öğrencilerin gruplar halinde geleneksel belgeleme teknikleri kullanılarak yapının rölövesi alacaklarını ve yapıda hem mekânsal hem de strüktürel analizlerin yapılacağını ve yapının yeniden kullanımına ilişkin onarım – kullanım – restorasyon önerilerinin geliştireceklerini ” ifade etti. Projenin haziran ayı sonunda sergisinin yapılması planlanmaktadır.