Font Sergisi
Değerli Şefler ile Söyleşiler
27 Mayıs 2019

Archi(pr)act Workshop

Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerine Öğretim Görevlimiz Natali Toma tarafından verilmekte olan Gayrimenkul Geliştirme dersi kapsamında 9 Mayıs’ta ‘’Archipract’’ adında bir Workshop düzenlenmiştir. Ders kapsamındaki öğrencilerin katılımı ile inşaatı tamamlanmış bir ticari gayrimenkul yatırımının (ofis projesinin) mimari, iç mimari, mühendislik, aydınlatma, grafik, yangın danışmanlığı projelerinin ‘’tersine mühendislik’’ yöntemi ile irdelenmesi sayesinde ‘’tasarım yönetimi’’ konusunun yaşanarak öğrenilmesini amaçlayan bir atölye düzenlenmiştir. Öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilen olan atölyenin amacı sözleşme sürecinden inşaat sürecine kadar gerçek hayatta yaşananlara dair farkındalık kazandırmaktır. Atölye öğrencilerin katılımının yanı sıra sektörde aktif rol alan Y.Mimar Özge Selen Duran, Y.Mimar Berna Tanverdi ve Y.Mimar Fadime Yılmaz tasarım stüdyosu öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.(Bilkent Üniversitesi /Yarı Zamanlı Öğr.Üyeleri)