İstanbul Havalimanı Teknik Gezisi
10 Haziran 2019

Biyo-Malzeme Sergisi

Biyolojik malzeme odaklı tasarım dersi, Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi seçmeli dersidir. Ayşe Esin Durmaz tarafından yürütülen derste 13 hafta boyunca öğrenciler, büyüyebilen ve yaşayan malzemelerin gündelik yaşamdaki kullanım senaryoları üzerine araştırmalar yaptılar. 4 ana doğal malzeme üzerine yapılan deneyler sonrası öğrenciler bireysel olarak daha fazla araştırma yapmak istedikleri biyo-malzeme üzerinde çalışmaya devam ettiler.. Ders sırasında biyo-plastik, kambuçya derisi, kristalleştirme ve miselyum üzerine çeşitli malzeme deneyleri yaptılar. Studio-X İstanbul’da gerçekleşen Biyo-malzeme sergisi, oda sıcaklığında bulunabilecek malzemelerin petrol bazlı, doğada asla kaybolmayan malzemelere alternatif olabileceğini kanıtlayan bir sergi olma niteliğindedir.

Dersin yürütücüsü

Ayşe Esin Durmaz

Öğrenciler

Deren Gürkan – Myc Speaker ( Miselyum)